Pasta Strozzapreti alla Norma

Zeta Pasta Strozzapreti alla Norma
Foto: Zeta

Pasta Strozzapreti alla Norma

12 ingredienser

30 min

Pasta alla Norma med av Sicilien - pasta med tomater, aubergine och ricotta. Ett klassiskt italiensk recept som är enkelt och riktigt gott!

Zeta Strozzapreti
Zeta Strozzapreti produktbild

Zeta Strozzapreti

Tillverkad av 100 % italienskt durumvete enligt gammal tradition med bronsvalsar.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 400 g Zeta Strozzapreti Casa Di Luca
  • 1 aubergine
  • 1 tsk salt
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 1 gul lök, hackad
  • 0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico, till stekning
  • 380 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar

Topping

  • 250 g Zeta Ricotta
  • 150 g Zeta Parmigiano Reggiano 14 mån

Gör så här

  1. Tärna auberginen och lägg i bunke. Strö över salt och låt dra i 20 minuter.
  2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Hacka lök och vitlök. Fräs vitlök och lök försiktigt i olivolja, tillsätt tomater och vatten och låt sjuda under lock i 10–15 minuter.
  4. Pressa ur vätska ur auberginen och stek i egen panna tillsammans med olivolja, tills det får fin färg.
  5. Blanda ner den stekta auberginen i tomatsåsen och smaka av med svartpeppar och salt (tänk på att auberginen är saltad, så var noga med att smaka av innan du saltar).
  6. Blanda pastan med såsen.
  7. Rör om ricottan med en gaffel i förpackningen så att den blir lite fluffig. Ställ åt sidan.
  8. Lägg upp pastarätten på ett serveringsfat, riv över parmesan och klicka ut ricotta. Servera!
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Pastasallad med vispad fetaostdipp

Fler tips från Zeta!

Goda pastarätter och härliga pizzor!

Läs mer