Rigatoni al forno - Lisa Lemke bjuder på en försvinnande god pastagratäng med fläskfärs, tomat, basilika och mycket ost. Servera med en stor grönsallad. Minst lika god i matlådan dagen efter.
Koka rigatonin. Hacka lök och vitlök. Mortla fänkålsfröna och hacka basilika.
Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs fläskfärsen tillsammans med fänkålsfröna tills färsen fått rejält med färg. Tillsätt lök, vitlök och peperoncini och låt fräsa tills löken är mjuk. Slå på vitt vin och krossade tomater. Krydda med salt och peppar och låt koka samman ca 5-10 minuter under lock. Rör ner strimlad basilika och smaka av.
Blanda den kokta rigatonin med köttfärssåsen, grovriven mozzarella och hälften av grana padanon. Häll allt i en gratängform och toppa med resten av grana padanon. Gratinera på 225 grader tills gratängen fått fin färg. Servera med grönsallad.