Pastagratäng med svamp, bacon och purjolök

Pastagratäng med svamp, bacon och purjolök

15 ingredienser

40 min

Den här riktigt goda pastagratängen är enkel att göra och är ett utmärkt sätt att lyxa till vardagen. En otroligt smakrik rätt som kommer bli en favorit för hela familjen!

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Grönsaksfond
ToT produktbild grönsaksfond

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Grönsaksfond

Höjer smaken på dina grönsaksgrytor, stuvningar, ratatouille och olika grönsaksfräs.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 400 g rigatoni (eller annan pastasort)
  • 400 g svamp, skivad
  • 1 förp bacon
  • 1 purjolök, ansad och skivad
  • 2 klyftor vitlök, finhackad
  • 25 g smör
  • 3 dl crème fraîche
  • 1 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond
  • 1 msk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlöksfond
  • 1 msk japansk soja
  • 2 förp mozzarellaost
  • 30 g parmesanost, riven
  • salt
  • svartpeppar

Servering

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka pastan halva tiden mot vad som står på förpackningen.
  3. Stek den delade svampen i lite olja tills den börjar torka ur i pannan. Tillsätt smör och ha i purjolök och vitlök och stek tills det mjuknat. Ställ åt sidan.
  4. Hacka bacon i bitar och stek i samma panna tills det har fått fin färg. Häll tillbaka svampblandningen och ha i creme fraiche, fond och soja. Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda såsen med pastan och lägg över i en ugnsform. Toppa med bitar av mozzarella och riven parmesan.
  6. Gratinera i ugnen i 15-20 minuter.
  7. Servera gärna med en sallad till och njut!
TIPS!
Fler tips!
Krämig fläskfilégryta

Fler tips!

Här hittar du fler goda recept.

Läs mer