1 burk kronärtskockscrème (gärna med soltorkade tomater i)
4 msk olivolja
0,5 dl vit balsamvinäger
1 klyfta vitlök, riven
Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader.
Koka pastan enlig anvisning på förpackningen. Häll av vattnet i durkslag och häll sedan på kallt vatten så pastan blir helt sval. Ställ åt sidan.
Skär zucchini, aubergine, paprika och rödlök i munsstora bitar. Lägg i en ugnsform.
Ringla på olivolja och riv över vitlök. Salta, peppra och vänd runt. Låt rosta i ugnen tills de blivit mjuka och fått lite färg, detta tar ca 20 minuter.
Vispa ihop alla ingredienser till dressingen. Smaka av med salt och peppar.
Låt de inlagda kronärtskockorna rinna av i en sil.
Lägg pastan i en stor serveringsskål. Lägg på de rostade grönsakerna, kronärtskocka, rucola och hyvlad parmesan. Häll på dressingen och vänd runt salladen så allt blir täckt av den goda dressingen.
Toppa pastasalladen med burrata och lite rostad mandel. Njut!