Patatas bravas

POPULÄRT
Patatas bravas
Adam Thulin
Adam Thulin

Patatas bravas

11 ingredienser

1 h

”Patatas bravas” är ett perfekt tillbehör till sommarmiddagen eller som del av en buffé. Den rostade och krispiga potatisen tillsammans med den krämiga aiolin är en riktigt lyckad kombo.

Ingredienser

portioner

Rostad potatis

  • 900 g fast potatis
  • olivolja
  • salt
  • 3 msk ströbröd

Brava aioli

  • 2 msk tomatpuré
  • 3 krm cayennepeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 klyfta vitlök
  • olivolja
  • 2 dl majonnäs

Servering

  • färsk bladpersilja

Gör så här

Rostad potatis

  1. Skär potatisen i bitar.
  2. Blanda potatisen med olja och rikligt med salt i en bunke.
  3. Häll upp på en plåt och rosta i ugnen på 180 grader varmluft i 35 minuter.
  4. Ta ut potatisen ur ugnen, strö över ströbröd och rör om.
  5. Rosta potatisen i ugnen igen men nu på 225 grader tills de är gyllene och krispiga.
  6. Smaka av med salt.

Brava aioli

  1. Fräs tomatpuré, cayennepeppar, paprikapulver och en riven vitlöksklyfta i olivolja i ca 5 minuter under omrörning.
  2. Ta bort från värmen och låt svalna något.
  3. Blanda ihop majonnäsen med brava basen.

Servering

  1. Lägg upp potatisen på ett serveringsfat, klicka ut brava aiolin på potatisen och toppa med persilja.