Pauls pommes frites

Pauls pommes frites
Foto: Paul Kühlhorn
Paul Kûhlhorn
Paul Kûhlhorn

Pauls pommes frites

5 ingredienser

1,5 h

Pauls krispiga pommes frites tog juryn i Sveriges mästerkock med storm. Leif Mannerström utnämnde dem till de godaste pommes frites han ätit i Stockholm.

Vill du veta mer om Paul och det han friterar? Läs vår intervju här!

Ingredienser

  • 2 l vatten
  • 1 msk ättiksprit 12 %
  • 1-2 kg mjölig potatis (ex King Edward)
  • 1 msk salt
  • frityrolja

Gör så här

  1. Koka upp vattnet med ättikan och saltet. Skär potatisen i stavar.

Steg 1

  1. Koka potatisstavarna försiktigt ca 8-10 minuter. Potatisen ska inte spricka.
  2. Ta upp och låt torka på hushållspapper ca 20 minuter.

Steg 2

  1. Värm frityroljan till 160 grader. Fritera potatisarna ca 1-2 minuter. Ta upp låt torka på hushållspapper ca 20 minuter.

Steg 3

  1. Värm oljan till 180 grader. Fritera potatisarna slutligen ca 3 minuter. Låt torka på papper och salta före servering. För ännu krispigare resultat, frys potatisarna efter första friteringen och fritera den mängd som önskas enligt steg 3.