Äppeltarte

Äppeltarte
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Äppeltarte

7 ingredienser

30 min

Ljumma små äppeldrömmar som smälter i munnen!

Ingredienser

portioner
  • 1 förp djupfryst smördeg
  • 4 äpple av syrlig sort
  • 4 msk florsocker
  • 250 g vaniljkvarg
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Tina smördegen och kavla ut den med lite mjöl.
  3. Gör rundlar av degen med hjälp av ett glas.
  4. Skala äpplena, skär dem i tunna klyftor och lägg dem på smördegsplattorna. Sikta rikligt med florsocker över.
  5. Lägg över plattorna på en plåt med bakplåtspapper och baka högt i ugnen tills allt blir gyllenbrunt, cirka 15 minuter.
  6. Gör kesellablandingen under tiden: Mortla kardemummakärnorna och blanda med kanelen och vaniljsockret.
  7. Lägg i blandningen i vaniljkesellan, rör om och ställ in i kylen.
  8. Servera varje äppeltarte med en klick av kesellablandningen.