Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Äppeltarte
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Äppeltarte
1
Spara
Av:
Pelle Johansson
7
ingredienser
30 min
Ljumma små äppeldrömmar som smälter i munnen!
Bakverk
Fest
Fransk mat
Äppelpaj
Ingredienser
1 förp djupfryst smördeg
4 äpple av syrlig sort
4 msk florsocker
250 g vaniljkvarg
1 tsk kardemummakärnor
1 tsk malen kanel
1 tsk vaniljsocker
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 250 grader.
Tina smördegen och kavla ut den med lite mjöl.
Gör rundlar av degen med hjälp av ett glas.
Skala äpplena, skär dem i tunna klyftor och lägg dem på smördegsplattorna. Sikta rikligt med florsocker över.
Lägg över plattorna på en plåt med bakplåtspapper och baka högt i ugnen tills allt blir gyllenbrunt, cirka 15 minuter.
Gör kesellablandingen under tiden: Mortla kardemummakärnorna och blanda med kanelen och vaniljsockret.
Lägg i blandningen i vaniljkesellan, rör om och ställ in i kylen.
Servera varje äppeltarte med en klick av kesellablandningen.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut