Flatrökt ål med äggröra och kavring

Flatrökt ål med äggröra och kavring
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Flatrökt ål med äggröra och kavring

6 ingredienser

15 min

Smaken av rökt ål, len äggröra och mustig kavring är ett praktexempel på att det enkla ofta är det goda.

Ingredienser

portioner
  • 200 g flatrökt ål
  • 2 ägg
  • 1 knippe gräslök
  • 0,5 dl grädde
  • 2 skivor kavring
  • smör

Gör så här

  1. Skiva den rökta ålen i centimetertjocka skivor.
  2. Vispa ihop ägg, grädde och hackad gräslök. Salta och peppra.
  3. Häll smeten i en teflonbelagd panna och rör hela tiden tills konsistensen blir krämig.
  4. Lägg upp äggröran på smörad kavring och garnera med ålskivorna.