Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Laxkuber med limedipp
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Laxkuber med limedipp
4
Spara
Av:
Pelle Johansson
Från:
Köket
15
ingredienser
15 min
En snabblagad rätt med asiatiska smaker.
Asiatisk mat
Buffémat
Förrätter
Vardagsmiddag
Ingredienser
500 g laxfilé
0,5 dl sesamfrön
1 msk sesamolja
1 msk rapsolja
salt
peppar
Limedipp
1 msk dijonsenap
2 äggulor, rumsvarma
1 msk vitvinsvinäger
2 klyftor vitlök
0,5 dl olivolja, rumstempererad
1,5 dl rapsolja, rumstempererad
1 limefrukt, skalet
salt
peppar
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Skär laxen i kuber.
Blanda sesamfrön med salt och peppar och vänd laxbitarna i blandningen.
Stek dem sedan hastigt i sesamolja och rapsolja.
Limedipp
Rör ihop äggulorna och senap.
Häll i vinäger och pressa i vitlöken.
Vispa droppvis i olivoljan, och fortsätt sedan på samma vis med rapsoljan.
Riv i skalet från en lime och smaka av med salt och peppar.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut