Skiva rödbetorna i tunna skivor. Blanda citron, vinäger, vitlök och olivolja i en skål. Lägg i rödbetsskivorna. Låt stå i kylskåp 1 dygn eller ett halvt dygn framme.
Skaldjur:
Stek musslorna/räkorna med lite salt, peppar och olja.
Citronmarmelad:
Skär av skalet på citronen med en potatisskalare och ta bort så mycket av det vita skalet som möjligt. Skär det gula i fina strimlor. Pressa ner citronsaften i en gryta. Blanda ihop med socker och skal. Låt sjuda i grytan.
Lägg upp de tunna marinerade rödbetsskivorna på en tallrik. Lägg de stekta musslorna/räkorna på rödbetorna. Lägg lite av citronskalen från marmeladen och ös lite av skyn över.
Vintips:
* 6498 Stoneleigh Riesling 2000, Nya Zeland, 88 kr.
* 6463 Koonunga Hill Chardonnay 2001, Australien, 74 kr.