Mullrande anchosnaps: Krossa citrongräset lite. Smula ner anchochilin. Skala och skiva ingefäran. Lägg ingredienserna i en fin flaska. Slå över brännvinet. Låt stå kallt ca 1 vecka. Sila sedan av snapsen. Balansera med socker.
Citron- och dillsnaps: Skala citronen med potatisskalare. Lägg skalet i flaska. Tillsätt dillfröna och häll över brännvinet. Låt stå några dagar, provsmaka då och då så den inte blir för besk!
Paniksnaps: Lägg röda vinbär och hela citronmelissblad i flaskan. Häll över brännvinet. Vid extra panik: krossa vinbären så att smaken kommer direkt. Låt annars stå över natten.
Fänkålssnaps: Skär några strimlor av fänkålen. Lägg i vacker flaska. Tillsätt saffran och kardemumman, lätt krossad. Låt stå och dra ca 1 vecka.