Vin chaud

Vin chaud
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Vin chaud

6 ingredienser

25 min

Vin Chaud, det vill säga varmt rödvin med socker, är en sällsynt god vuxendryck som är en klassiker på franska caféer.

Ingredienser

portioner
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl apelsinsaft, nypressad
  • 4 msk rörsocker
  • 4 kanelstänger
  • 4 stjärnanisfrön, hela
  • 75 cl rödvin (enkelt)

Gör så här

  1. Snitta vaniljstången på längden med en vass kniv och skrapa ur innehållet i en kastrull. Lägg också i kanelstängerna.
  2. Häll på apelsinsaft, socker och kryddor.
  3. Låt koka tills ingen vätska återstår.
  4. Häll i vinet och värm upp.
  5. Sila sedan och servera gärna med en citronskiva i glaset.