Pepparkaksrulltårta med lingonsmörkräm

Pepparkaksrulltårta med lingonsmörkräm

10 ingredienser

30 min

Här har du julens godaste fika! Saftig rulltårta på pepparkaksbotten fylld med len lingonsmörkräm - snabbt, smidigt och bakat med svenska råvaror!

Titta efter märket!
Från Sverige test

Titta efter märket!

Från Sverige-märket gör det enkelt att välja svenskt!

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner10 - 12 bitar

Botten

  • 3 ägg (Från Sverige)
  • 1 dl strösocker (Från Sverige)
  • 1,5 dl vetemjöl (Från Sverige)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 msk pepparkakskrydda
  • 2 msk mjölk (Från Sverige)

Smörkräm

  • 125 g smör, rumsvarmt (Från Sverige)
  • 2,5 dl florsocker
  • 2 äggulor (Från Sverige)
  • 125 g frysta lingon (Från Sverige)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader över- och undervärme.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskryddor i en bunke.
  3. Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt.
  4. Sikta ner mjölblandningen och vänd runt försiktigt med en slickepott, avsluta med mjölken.
  5. Bred ut smeten jämnt på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 5 min.
  6. Ta ut kakan ur ugnen, sockra på ytan och stjälp den upp och ner på ett nytt bakplåtspapper. Låt svalna och dra sedan av bakplåtspappret

Smörkräm

  1. Vispa rumsvarmt smör, florsocker och vaniljsocker krämigt med en elvisp. Tillsätt en äggula i taget och vispa ihop till en luftig smörkräm. Blanda ner lingonen i smörkrämen.
  2. Bred ut smörkrämen på rulltårtan när den svalnat helt och rulla försiktigt ihop till en rulltårta.
  3. Skär upp i bitar och lägg på ett fat. Strö eventuellt över lite mer lingon för dekoration.
TIPS!
Svensk mat – vad är det egentligen?
Svenskmärkning köttbullar i panna

Svensk mat – vad är det egentligen?

Det handlar om råvarorna och var maten tillverkas - läs mer här!

Läs mer