Tunnbröd med rökt kött och pepparrot

Tunnbröd med rökt kött och pepparrot
Foto: Martin Löf
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Tunnbröd med rökt kött och pepparrot

12 ingredienser

En hederlig "tuttulrulle", Per Morbergs tunnbrödsrulle med hamburgerkött som får sting av pepparrot och rädisa.

Se fler recept från

Den stora matresan

Ingredienser

portioner

Tunnbröd med rökt kött och pepparrot

  • 1 mjukt tunnbröd [ca 30 cm]
  • smör, att bre på brödet
  • 150-200 g rökt hästkött (hamburgerkött)
  • 1 dl crème fraîche
  • 3 msk färsk pepparrot, finriven
  • lite hackad persilja och gräslök
  • salt
  • peppar

Till servering

  • späda blad av olika salladssorter
  • några skivade rädisor
  • olivolja
  • färsk timjan till garnering (eller persilja)

Gör så här

Tunnbröd med rökt kött och pepparrot

  1. Smöra tunnbrödet på ena sidan.
  2. Strimla köttet fint och blanda med crème fraiche, pepparrot och de hackade kryddörterna.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Bred ut fyllningen jämnt över tunnbrödet.
  5. Rulla med fast hand ihop till en kompakt rulle och skär rullen i 8 bitar.
  6. Lägg upp en luftig bädd av salladsblad på tallrikarna, lägg på rädisorna och droppa över lite olivolja.
  7. Lägg tunnbrödsbitarna ovanpå, garnera med en timjan- eller persiljekvist och servera.