300 g färsk svamp (kantareller eller karljoansvamp)
1 gul lök
smör, till stekning
5 dl vispgrädde
100 g parmesanost
salt
svartpeppar, nymalen
Gör så här
Häll upp mjölet i en hög, gör ett hål i mitten. Tillsätt äggen i hålet samt olja, salt och vatten.
Vispa försiktigt med en gaffel så ägg och olja blandar sig. Fös nu försiktigt med ena handen ned lite mjöl i taget i äggsmeten. Blanda eller fös försiktigt ihop degen.
Beräkna minst 6-8 minuters knådning. Du ska ha en mjuk, blank och elastisk deg. Låt vila i kylskåp cirka 30 minuter.
Dela degen i fyra lika stora delar. Kavla ut varje del på lätt mjölat bakbord till en mycket tunn kaka. Skär eller sporra till olika former. Går också bra att använda en pastamaskin. Låt pastan hänga och torka en stund innan du kokar den.
Koka pastan al dente.
Skär svampen i bitar och hacka löken.
Fräs svampen i lite smör i en stekpanna så att vätska går bort. Lägg i löken och fräs tills den blir gyllengul. Häll i grädde och låt koka upp. Låt sjuda i 3-4 minuter.
Riv och rör ner parmesanosten. Salta och peppra.
Lägg pastan i såsen och vänd runt ordentligt. Om det blir för stabbigt kan du späda med lite mjölk.