Häll vetemjölet till frityrsmeten i en bunke. Tillsätt maizena och bakpulver och blanda noggrant. Rör försiktigt ner öl och citron i mjölblandningen till en slät smet. Salta och peppra efter smak och låt smeten svälla i 20 minuter.
Dela ner fiskfiléerna till lagom stora bitar.
Innan du börjar göra majonnäsen är det en fördel att se till att alla ingredienser har samma temperatur för att undvika att den skär sig.
Blanda alla ingredienser utom oljan i en bunke och ringla sedan ner oljan i en tunn stråle samtidigt som du vispar. Vispa till en tjock majonnäs.
Om du har en stavmixer kan du blanda alla ingredienser i en avlång behållare, stoppa ner mixern och starta den från botten och dra den sakta upp igenom blandningen. Kör den upp och ner i bunken tills majonnäsen har gått ihop. Smaka av med salt och peppar.
Häll av lagen och hacka pickles ganska fint och blanda ner i majonnäsen. Spara dock lite om ni behöver göra såsen tunnare. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar.
Hetta upp oljan till 160 grader i en kastrull med höga kanter. Ha locket nära till hands om det skulle börja brinna eller koka över.
Häll upp 1 dl vetemjöl på en tallrik. Vänd varje fiskbit i mjölet och doppa dem sedan i frityrsmeten. Lägg försiktigt ner fiskbitarna i oljan och fritera dem gyllenbruna, cirka 5 minuter. Lägg inte ner alla bitar samtidigt för då kallnar oljan.
Servera fisken med pommes, remouladsåsen, kokta gröna ärtor och en citronklyfta.