Per Morbergs heta pasta vongole

Per Morbergs heta pasta vongole
Foto: Martin Löf
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Per Morbergs heta pasta vongole

12 ingredienser

30 m

Klassikern pasta vongole i en het variant med chili och piri piri.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg färska vongolemusslor
  • 4 port spaghetti
  • 5 klyftor vitlök
  • 2-3 röd peppar, hackad (chilifrukt)
  • 2 dl persilja, hackad
  • riktigt med olivolja, till stekning
  • 0,5 krm piri piri
  • 3 dl vitt vin
  • 2 dl passerade tomater
  • salt
  • peppar
  • persilja, nyhackad

Gör så här

  1. Rensa och skölj musslorna noga. Ta bort alla som inte är stängda.
  2. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Finhacka vitlöken, chilin och persiljan. Hetta upp pannan med olivoljan. Lägg i vitlöken, chilin, persiljan och piri piri.
  4. Låt pannan hettas upp igen och häll sedan i musslorna och vinet. Rör runt och häll i passerade tomater. Låt puttra tills musslorna öppnar sig. Smaka av med salt och peppar.
  5. Häll av pastavattnet och häll över pastan i en stor skål. Blanda ihop med musslorna och servera med nyhackad persilja.