Per och Chrilles goda jordärtskockssoppa

Per och Chrilles goda jordärtskockssoppa

Per och Chrilles goda jordärtskockssoppa

13 ingredienser

30 m

Den här underbart goda soppan med jordärtskocka, kronärtskocka och vit sparris blir extra lyxig med pilgrimsmusslor till.

Ingredienser

portioner

Soppa

  • 250 g jordärtskocka
  • 2 kronärtskockor
  • 1 vit sparris
  • 1 schalottenlök
  • 0,5 gul lök
  • 0,5 chilifrukt
  • 4 dl kycklingbuljong
  • 4 dl grädde
  • 1 dl vitt vin
  • salt

Tillbehör

  • 2 pilgrimsmusslor, halstrade
  • 2 msk rotselleri, tärnad
  • olja

Servering

  • 16 jordärtskockschips

Gör så här

Soppa

  1. Skär grönsaker och lök i lämplig storlek.
  2. Koka upp ingredienserna till soppan och låt sjuda i 15-18 minuter.
  3. Mixa sedan soppan slät och smaka av med salt.

Tillbehör

  1. Stek pilgrimsmusslorna snabbt på hög värme med smör och olja i ca 30 sekunder på varje sida.
  2. Värm upp olja till 130 grader och fritera tärnad rotselleri.

Servering

  1. Servera soppan med tillbehören och jordärtskockschips.