Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Hälsa
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Per Morbergs Crème brûlée
Per Morbergs Crème brûlée
142
Spara
Av:
Per Morberg
Från:
Vad blir det för mat
5
ingredienser
Pudding med smak av vanilj.
Bakverk
Fest
Mousse, fromage och pudding
Nyårsmat
Vardagsmiddag
Ingredienser
3 dl vispgrädde
3 dl mjölk
5 ägg
1 dl strösocker
1 vaniljstång
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 150 grader.
Snitta upp vaniljstången och lägg i mjölken och grädden. Koka upp och låt det svalna.
Skrapa ur fröna från vaniljstången i gräddmjölken.
Knäck ner äggen. Tillsätt sockret och vispa snabbt ihop till en jämn smet. Häll äggsmeten i formarna
Ställ formarna i en långpanna med hett vatten (vattenbad). Grädda i nedre delen av ugnen tills smeten har stelnat.
Räkna med 20-30 minuter om du tar små portionsformar.
Låt de svalna något före servering. Strö över ett lager med socker.
Bränn av med en brännare eller i grillen högst upp i ugnen .
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut