Tranbär med tjinuskisås

Tranbär med tjinuskisås
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Tranbär med tjinuskisås

5 ingredienser

Efterrätten ser extra smaklig ut om du serverar den i ett par fina glas.

Per lagade även
Calamares Fritto
Slätvar med vitvinsås

Ingredienser

  • 5 dl sirap
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång, hel, delad på längden
  • tranbär (frysta)
  • ev grädde, vispad

Gör så här

  1. Häll sirapen och grädden i en rostfri kastrull. Sätt på platten på svag värme.
  2. Lägg i den delade vaniljstången. Koka ihop i ca 45 minuter och rör mellan varven. Den ska koka ihop tills den blir gyllenbrun och tjocknar.
  3. Ta upp vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna som läggs tillbaka i såsen. Rör runt.
  4. Servera i höga glas. Först tranbären i botten, som gärna ska vara lite halvfrusna, därefter såsen och ev en klick vispad grädde överst.