Calamares Fritto

Calamares Fritto
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Calamares Fritto

8 ingredienser

Servera Per Mobergs Calamares Fritto som en förrätt eller ett tilltugg, gärna tillsammans med lite citron och majonäs.

Serveras med lite citron och majonnäs.

Per lagade även
Slätvar med vitvinsås
Tranbär med tjinuskisås

Ingredienser

  • 400 g bläckfiskringar, ca färska eller djupfrysta
  • 1,5 l rapsolja [1-1,5 l]
  • några nävar vetemjöl
  • 0,5 dl ströbröd
  • 2 ägg, uppvispade
  • salt
  • citron
  • majonnäs

Gör så här

  1. Vänd bläckfiskringarna i mjölet först sen i äggblandningen sist i ströbrödet.
  2. Lägg åt sidan en stund för att stelna lite.
  3. Hetta upp oljan till 180 grader – använd gärna en termometer.
  4. Fritera hastigt i ca en minut, ta upp med hålslev.
  5. Låt dem svalna.
  6. Lägg i dem i en 1/2 minut ytterligare. Ta upp dem när de ser gyllenbruna ut.
  7. Salta.