Hollandaisesås à la Morberg

Per Morberg 2018

Hollandaisesås à la Morberg

6 ingredienser

20 m

Den klassiska hollandaisesåsen passar till mycket; till pocherade ägg, till sparris eller i klassiska crêpes à la Prins Bertil till exempel.

Här hittar du receptet på Per Morbergs crêpes à la Prins Bertil

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 3 äggulor
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 0,5 citron, saften
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Smält (skira) smöret. Passa så det inte bränns.
  2. Vispa ihop äggulorna med vinäger och citron i en mindre rostfri kastrull.
  3. Värm kastrullen i en större fylld med vatten = vattenbad. Låt inte vattnet koka, utan håll ca 98 grader.
  4. Rör hela tiden äggen tills de tjocknat något.
  5. Rör ned lite i taget av det smälta smöret.
  6. Vispa tills såsen tjocknar.
  7. Smaksätt med salt och vitpeppar.