Crêpes à la Prins Bertil

Crêpes à la Prins Bertil
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Crêpes à la Prins Bertil

9 ingredienser

En klassisk crêpe med hollandaisesås och räkor. Går bra att förbereda och gratinera strax innan servering.

Här hittar du receptet på Pers Hollandaisesås.

Ingredienser

portioner
  • 2 ägg
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 2 dl kaffegrädde
  • 1 msk smör, smält

Fyllning

  • 2 dl hollandaisesås
  • 500 g räkor med skal
  • dill, hackad

Gratinering

  • 3 msk parmesanost, riven
  • 2 msk smör

Gör så här

Crêpes

  1. Vispa äggen med lite av grädden.
  2. Tillsätt under vispning mjöl, salt och resten av grädden.
  3. Låt smeten svälla ca 30 minuter.
  4. Blanda ner det smälta smöret strax före gräddningen.
  5. Grädda små tunna pannkakor i en liten smord pannkakslagg, helst en crêpelagg.
  6. Grädda bara på ena sidan.
  7. Trava dem på varandra med den ogräddade sidan uppåt och med en bit smörgåspapper mellan varje, om de inte ska fyllas genast.
  8. Fyllning Blanda ner de rensade räkorna och dillen i hollandaisesåsen.
  9. Lägg en klick av fyllningen på varje pannkaka.
  10. Rulla ihop dem och lägg dem bredvid varandra på ett smort ugnsfast fat.
  11. Strö över osten och lägg på några små smörklickar.
  12. Strax innan servering Sätt ugnen på 250-275 grader.
  13. Gratinera i ugnen tills osten smält och pannkakorna fått vacker färg på ytan och är genomvarma.