Blanda till senapsmarinaden och lägg i den avrunna strömmingen.
Låt stå i minst 5 timmar, gärna i ett dygn.
Efter marineringen, häll av strömmingen i ett durkslag och låt rinna av.
Blanda ströbröd och rågmjöl på en tallrik och smaka av med salt och peppar.
Lägg några strömmingsflundror i mjölet med skinnsidan nedåt.
Strö sedan över den hackade dillen och persiljan över strömmingen, vrid några varv på pepparkvarnen och strö lite salt över. Lägg sedan över en till filé med skinnsidan uppåt.
Vänd och panera "flundran" väl. Gör lika med alla andra fileér.
Hetta upp en stekpanna, inte för varm. Lägg i en rejäl klick smör.
Lägg i några strömmingsflundror när smöret fräser.
Stek tills det är gyllenbrunt på båda sidor, ca 3-4 minuter på varje sida.
Servera med citron, brynt eller skirat smör, pressgurka och potatismos.
Marineringen: Kläck äggen i en bunke och rör ner senap och grädde.