Vaniljpannacotta med pepparkakssmul

Vaniljpannacotta
Foto: Ulrika Pousette
Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren

Vaniljpannacotta med pepparkakssmul

8 ingredienser

Vaniljpannacotta med pepparkakssmul och rårörda kanellingon. Receptet är hämtat ur boken Pernillas jul.

Se fler recept ur

Pernillas jul

Ingredienser

Pannacotta

  • 3 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 0,5 dl strösocker
  • pepparkaka, till garnering

Kanellingon

  • 100 g lingon
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 tsk malen kanel

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten tills de blir mjuka, ca 5 minuter.
  2. Häll grädden i en kastrull. Klyv vaniljstången och peta ner fröna i grädden, lägg ner stången också.
  3. Tillsätt sockret och låt gräddblandningen koka svagt några minuter.
  4. Ta kastrullen från värmen.
  5. Ta upp gelatinbladen och krama ur lite vätska.
  6. Lägg ner dem i grädden och rör med en visp tills de har smält.
  7. Fiska upp vaniljstången och häll upp pannacottan i portionsglas.
  8. Låt svalna och ställ sedan kallt i minst 2 timmar.
  9. Rårör lingonen med sockret och kanelen.
  10. Toppa pannacottan vid servering med lingonen och smulade pepparkakor.