Toscamuffins med hjortronsylt

Toscamuffins med hjortronsylt
Foto: TV4
Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren

Toscamuffins med hjortronsylt

Av: Pernilla Wahlgren

Från: Pernillas jul

11 ingredienser

40 min

Lyxig variant på den klassiska toscakakan. /Pernilla Wahlgren

Receptet ger ca 20 stycken muffins.

Ingredienser

Muffins

  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 100 g smör, smält

Fyllning

  • 1,5 dl hjortronsylt

Toscasmet

  • 50 g smör, smält
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk grädde
  • 50 g mandelspån

Gör så här

Muffins

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Vispa ner det smälta, något avsvalnade smöret.
  4. Blanda ihop mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
  5. Fyll muffinsformar till ungefär 1/3 med smet.
  6. Grädda mitt i ugnen i 11-12 minuter.

Toscasmet

  1. Rör under tiden ihop toscasmeten. Lägg smör, socker, mjöl och grädde i en kastrull.
  2. Låt smälta under omrörning och rör till en jämn smet.
  3. Rör ner mandelspån, låt koka upp och sjud i ett par minuter.
  4. Ta ut muffinsen ur ugnen när de är lite mer än halvfärdiga.
  5. Klicka på ca en tesked sylt på varje muffins och klicka sedan på en klick toscasmet över sylten.
  6. Ställ in kakorna och grädda dem i ytterligare 6-7 minuter, eller till ytan har fått en fin gyllenbrun färg.