Smält smöret på medelvärme i en stekpanna, tillsätt salvia och prosciutto och stek i ett par minuter.
Tillsätt sedan vitlök, rödlök och selleri. Stek blandningen i några minuter.
Ta av pannan från värmen och tillsätt ströbröd, aprikoser, tranbär och muskot.
När fyllningen har svalnat, tillsätt ägg, citronskal, salt och peppar. Blanda väl.
Kalkonen
Torka kalkonen med hushållspapper både inuti och utanpå. Lägg den i en ugnspanna.
Genom att föra in fingrarna under skinnet, lossa försiktigt skinnet från hela bröstfiléerna. Lyft skinnet och fyll med fyllningen, mosa ut det så att det sprider sig jämnt över kalkonen.
Dela en apelsin och stoppa in halvorna i kalkonen tillsammans med den röda och gula löken.
Snitta ca sex små hål i varje lår på kalkonen och stoppa in en liten skiva vitlök samt en kvist rosmarin i varje hål.
Knyt ihop benen på kalkonen med ett snöre.
Dela en citron och gnid in kalkonen med halvorna.
Ringla olivolja över, salta och peppra och strö vitlöken över, gnid in oljan och kryddorna med händerna så det täcker hela kalkonen.
Ställ in kalkonen i ugnen och sänk värmen till 180 grader. Efter ca 45 minuter när kalkonen har fått en fin färg, slå in kalkonen i aluminiumfolie och låt stå i ugnen i ytterligare 3-3,5 timme (beroende på kalkonens vikt). Beräkna ca 20 minuter per 450g kalkon, plus ca extra 20 minuter. Du kan testa om den är färdig genom att sticka ett hål i kalkonen, är köttsaften som rinner ut är klar, är också kalkonen det!
Servera med honungsrostad sötpotatis, brysselkål, haricots verts och rödkål.
Gräddsås
Häll spadet från kalkonen i en kastrull.
Gör en redning på mjölet och mjölken. Rör tills mjölet helt har löst sig i mjölken och rör ner blandningen i kastrullen.
Tillsätt grädden och buljongtärningen. Låt puttra i ca 5 minuter.