Pesto- och prosciuttofylld kyckling med patata bravas

Pesto- och prosciuttofylld kyckling med patata bravas
Foto: Köket
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Pesto- och prosciuttofylld kyckling med patata bravas

10 ingredienser

40 m

Kyckling i ugn fylld med pesto och prosciutto - en lyxig middag med goda smaker och krispig potatis.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 100 g prosciutto
  • 1 dl röd pesto
  • 0,5 kruka färsk timjan
  • smör, till stekning

Patata bravas

  • 500 g fast potatis
  • 2 msk olivolja
  • salt

Aioli

  • 1 dl majonnäs
  • 3 klyftor vitlök

Gör så här

Kyckling

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär ett snitt i varje filé och bred ut pesto, lägg i en bit prosciutto och en repad timjanskvist. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen snabbt så den får en yta. Lägg ut kycklingen på en ugnsplåt och grädda i 20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.

Patata bravas

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna på svag värme med olja och bryn potatisen i ca 10 minuter eller tills den blivit knaprig utanpå och mjuka inuti. Salta.

Aioli

  1. Blanda majonnäs med pressad vitlök.