Lingon- och limemarinerad lax med löjrom

Lingon- och limemarinerad lax med löjrom
Foto: TV4

Lingon- och limemarinerad lax med löjrom

Av: Peter Lindberg

Från: Nyhetsmorgon

15 ingredienser

Lax med smak av Norrland. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 100 g löjrom
  • dill
  • 1 färskt bröd

Marinerad lax

  • 200 g lax
  • 1 limefrukt
  • 2 msk lingon
  • socker, salt och peppar

Marinerad squash/lök

  • 1 zucchini
  • 1 salladslök
  • 1 limefrukt
  • 1 msk lingon

Sås

  • 3 dl crème fraîche
  • 1 rödlök
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Lax: Lägg tunna skivor av lax, som varit fryst, på ett fat. Sockra, salta och peppra lätt. Häll över saften från en lime, lite av skalet och lingonen. Låt stå svalt i tre timmar.
  2. Squash: Lägg tunna skivor av squash och lök på ett fat. Sockra, salta och peppra lätt. Häll över saften från en lime, lite av skalet och lingonen. Låt stå svalt i tre timmar.
  3. Sås: Smaka av crème fraiche med salt och peppar. Låt stå kallt. Gör en kula innan servering och rulla i mycket finhackad rödlök. Garnera med löjrom, dill och bröd.