Kycklinglevermousse på flatbröd

Kycklinglevermousse på flatbröd
Foto: Mikael Strinnhed
Peter Norman
Peter Norman

Kycklinglevermousse på flatbröd

14 ingredienser

Riktigt lyxiga snittar med kycklinglevermousse som har smak av champinjoner och vin på hemgjort flatbröd från Sardinien. Receptet ger ca 40 st snittar.

Receptet ger ca 40 snittar.

Ingredienser

  • 225 g kycklinglever, hackad
  • 1 gul lök, skalad och hackad
  • 100 g champinjoner, klyftade
  • 1 msk torkad salvia
  • 1 msk rosépeppar
  • 0,75 dl marsalavin
  • 100 g smör
  • salt
  • 4 dl polenta
  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk salt
  • 1 dl sesamfrön
  • 3 dl vatten, ljummet
  • Mjöl, till utbaket

Gör så här

  1. Börja med flatbrödet: Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda polenta, mannagryn, salt och sesamfrön.
  3. Tillsätt vatten och knåda ihop till en deg.
  4. Dela degen i åtta delar och kavla ut brödkakorna på mjölat bakbord.
  5. Lägg brödkakorna på bakplåtspapper och grädda i varm ugn 8-10 min.
  6. Stek kycklinglevern i het panna så den får färg häll av fettet och ställ åt sidan.
  7. Stek lök och champinjoner med kryddorna i ca 5 minuter på medeltemperatur, häll på Marsalavinet och ställ åt sidan.
  8. Mixa i matberedare tillsammans med smör och smaka av med salt.
  9. Servera på flatbrödet.