Picklade granskott

Picklade granskott
Foto: TV4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Picklade granskott

4 ingredienser

10 min + 3 dygn

"När jag går i skogen kan jag inte låta bli att titta runt och plocka med mig något jag kan använda där hemma i köket. Och på försommaren är granskotten som allra mjällast och finast. Syrliga och fulla av skogssmak" /Marie

Picklade granskott blir nästan som "skogskapris" och passar perfekt i en potatissallad, till kött eller till allt möjligt.

Obs! Granskott omfattas inte av allemansrätten. Du måste därför fråga markägaren om lov innan du plockar.

Ingredienser

portioner dl
  • 3 dl granskott
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Gör så här

  1. Plocka årets späda granskott som är ljusgröna i topparna på våren och försommaren. Tänk på att fråga markägaren om lov!
  2. Häll upp ättika, socker och vatten i en kastrull och låt koka upp.
  3. Lägg granskotten i en burk med lock.
  4. Häll på ättikslagen över granskotten och låt det svalna i burken. Stoppa in i kylskåpet.
  5. Efter tre dagar är granskotten färdiga att äta. Goda att avnjuta som de är eller till en färskpotatissallad eller grillat och vilt.