Pilgrimsmusslor med avokado och sojasås

Pilgrimsmusslor med avokado och sojasås
Foto: Daniel Ohlsson

Pilgrimsmusslor med avokado och sojasås

6 ingredienser

25 m

En lättlagad, god och lyxig förrätt med avokado och pilgrimsmusslor. /Zigeng

Ingredienser

portioner
  • 1 avokado
  • 10 pilgrimsmusslor
  • sesamolja
  • soja
  • rapsolja, att steka i
  • färsk basilika, till garnering

Gör så här

  1. Skala och kärna ur avokadon. Mosa den med en gaffel i en skål.
  2. Stek pilgrimsmusslorna i rapsolja i en het stekpanna tills de får en fin gyllenbrun yta, cirka 1 minut. Vänd dem och stek i cirka 1 minut tills de blir fint gyllenbruna på undersidan också. Stek inte för länge, för då kan de lätt kännas gummiaktiga i munnen.
  3. Fördela den mosade avokadon på två tallrikar, använd gärna baksidan av en sked för att dra ut den i en snygg form. Lägg pilgrimsmusslorna ovanpå den mosade avokadon och ringla över sesamolja och lite sojasås. Garnerna gärna med färsk basilika.