Pilgrimsmusslor med shiitake

Pilgrimsmusslor med shiitake
Foto: Tv4

Pilgrimsmusslor med shiitake

10 ingredienser

20 m

Pilgrimsmusslor med shiitake, grönsaker och brynt smör blir en god start på en festlig middag!
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 300 g pilgrimsmussla
  • 3 msk smör
  • 3 tsk soja
  • 1 msk citronsaft, färskpressad
  • ca 100 g shiitakesvamp
  • ca 1 dl salladslök, strimlad
  • 0,5 dl morot, strimlad
  • salt
  • peppar
  • olja

Gör så här

  1. Bryn smöret, ta av från värmen och låt svalna något. Rör försiktigt i sojan och citronsaften. Ställ åt sidan.
  2. Skär svampen i bitar och fräs hastigt i stekpannan med lite olja.
  3. Vänd ner salladslök och morot mot slutet, salta och peppra lätt.
  4. Torka av pilgrimsmusslorna med hushållspapper. Salta och peppra.
  5. Hetta upp en panna med lite olja och stek musslorna i ca 1 minut på varje sida.
  6. Fördela allt på en tallrik och skeda över smöret och servera genast!