Pinsa alla bruschetta

koket.se
Pinsa alla bruschetta
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Pinsa alla bruschetta

14 ingredienser

20 min

Två italienska rätter i en - pinsa som liknar pizza och bruschetta en klassisk förrätt med mycket tomat, vitlök och basilika.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 2 pinsabröd
  • 400 g körsbärstomater
  • 1 kruka färsk basilika
  • 3 msk olivolja, till tomaterna
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 3 msk olivolja, till vitlöken
  • ca 40 g rucolasallad
  • 50 g parmesanost, hyvlad
  • 2 burrata
  • olivolja, till topping
  • balsamvinäger, till topping
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Börja med toppingen till pinsan. Halvera eller kvarta tomaterna. Strimla basilikan, spara några hela blad till servering.
  2. Lägg tomater och basilika i en bunke och häll över olivolja och vinäger. Salta och peppra och rör om.
  3. Värm pinsa enligt anvisning på förpackningen.
  4. Riv vitlöken och blanda med olivoljan. Pensla de varma bröden med vitlöksoljan. Lägg på de dressade tomaterna tillsammans med rucolan.
  5. Toppa med burrata, hyvlad parmesan och de sparade basilikabladen. Ringla på lite extra olivolja och servera genast.