Pinsa med citron, sardeller och burrata

koket.se
Pinsa med citron, sardeller, burrata och parmesan
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Pinsa med citron, sardeller och burrata

10 ingredienser

20 min

En variant av pizza med fluffig botten toppad med vitlöksolja, citron, generöst med rucola och krämig burrataost. Passar fint som snabblagad middag eller som tilltugg till drinken.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 2 pinsabröd
  • 3 msk olivolja (+ mer att ringla på vid servering)
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 50 g rucolasallad
  • 0,5 citron, finrivet skal och saft (ekologisk)
  • 100 g parmesanost
  • 2 burrata
  • 10 sardellfiléer i olja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Värm pinsa enligt anvisning på förpackningen.
  2. Blanda olivolja med riven vitlök samt rivet citronskal. Pensla oljeblandningen på den varma pinsan.
  3. Fördela generöst med rucola på pinsabröden. Pressa på citronsaft och hyvla över parmesan.
  4. Fördela en burrata per pinsa och lägg på sardeller. Ringla på olivolja. Salta och peppra. Servera genast!