Pinsa med parmaskinka och burrata

POPULÄRT
koket.se
Pinsa med parmaskinka och burrata
Foto: TV4
Dante Zia Kökets middag 2023 NY
Dante Zia Kökets middag 2023 NY

Pinsa med parmaskinka och burrata

14 ingredienser

30 min

Pinsa är en italiensk variant på pizza vars bröd påminner lite om foccacia. Här toppas den efter gräddning med goda grejer som parmaskinka och burrata och bjuds med en fräsch pizzasallad på spetskål i citrondressing.

logo
Dante Zia Kökets middag 2023 NY

Se Dante Zia laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 2 pinsabröd
  • 400 g krossade tomater
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • strösocker
  • 2 burrata
  • 8 skivor parmaskinka
  • 1 mozzarellaost
  • 1 kruka färsk basilika
  • 0,5 spetskål
  • 0,5 citron, skal och saft
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 250 grader.
  2. Blanda krossade tomater med olivolja, salt och strösocker.
  3. Toppa pinsabrödet med tomatsåsen, ca 1 dl per pinsa. Fördela jämnt över pinsan.
  4. Riv mozzarellan och pressa ut vätskan. Toppa varje pinsa med en halv mozzarella.
  5. Lägg på plåt och grädda 5-8 minuter tills de fått fin färg.
  6. Hyvla spetskålen tunt och lägg i en skål. Tillsätt finrivet citronskal, pressad citronsaft, olivolja och salt. Vänd runt.
  7. Ta ut pinsabröden och toppa med bruten burrataost, parmaskinka och basilikablad. Mal över svartpeppar och ringla över lite olivolja.
  8. Bjud pinsan med spetskålsalladen.