Rör ut jästen med lite vatten i en degbunke. Tillför resten av vattnet, pesto, vetemjöl och durumvetemjöl. Kör långsamt i en degblandare i 3 minuter och öka sedan hastigheten och låt den gå ytterligare 5 minuter. Tillsätt saltet och kör 4 minuter till. Ta upp degen och dela upp den i 6 bitar, runddriv och lägg dem sedan på jäsning i rumstemperatur i 2 timmar. Täck med en bakhandduk.
Utbakning
Sätt ugnen på 250 grader. Kavla eller platta ut delen med hjälp av fingrarna på en klädd bakplåt. Bred på crème fraiche men lämna 2 centimeter kant runt om. Fördela mozzarella, kronärtskockor och torkade tomater över pizzan. Pressa över vitlök och salta och peppra. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills pizzan har fått färg. Ta ut och lägg över körsbärstomater, hyvlad parmesan, rucola och pinjenötter.