Pizza bianco med pesto & kronärtskocka

POPULÄRT
Pizza bianco med pesto & kronärtskocka
Foto: Köket
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Pizza bianco med pesto & kronärtskocka

17 ingredienser

3 h

Hemlagad pizza när den är som bäst! Gör pizzadeg med pesto i, det gör pizzan ännu smakligare!

Ingredienser

portioner4 - 6

Pizzadeg

  • 25 g jäst
  • 420 g vatten, kallt
  • 100 g röd pesto
  • 600 g vetemjöl
  • 140 g durumvetemjöl
  • 15 g havssalt

Topping

  • 2 dl crème fraîche
  • 2 mozzarellaostar
  • 1 burk kronärtskockor i olja
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 3 klyftor vitlök
  • salt
  • svartpeppar

Topping efter gräddning

  • 250 g körsbärstomater
  • 1 dl parmesanost, hyvlad
  • 65 g rucolasallad
  • 2 msk pinjenötter

Gör så här

Pizzadeg

  1. Rör ut jästen med lite vatten i en degbunke. Tillför resten av vattnet, pesto, vetemjöl och durumvetemjöl. Kör långsamt i en degblandare i 3 minuter och öka sedan hastigheten och låt den gå ytterligare 5 minuter. Tillsätt saltet och kör 4 minuter till. Ta upp degen och dela upp den i 6 bitar, runddriv och lägg dem sedan på jäsning i rumstemperatur i 2 timmar. Täck med en bakhandduk.

Utbakning

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Kavla eller platta ut delen med hjälp av fingrarna på en klädd bakplåt. Bred på crème fraiche men lämna 2 centimeter kant runt om. Fördela mozzarella, kronärtskockor och torkade tomater över pizzan. Pressa över vitlök och salta och peppra. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills pizzan har fått färg. Ta ut och lägg över körsbärstomater, hyvlad parmesan, rucola och pinjenötter.