Pizza bianco med portabello, mozzarella och rödlök

koket.se
Pizza bianco med portabello, mozzarella och rödlök
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Pizza bianco med portabello, mozzarella och rödlök

12 ingredienser

30 m

Pizza med crème fraiche, skivad portabellosvamp, mozzarella, citron och rödlök. Pizzadegen på bakpulver är klar att bakas ut på en gång.

Se Filip Poon laga receptet

logo

Ingredienser

portioner pizzor

Pizzadeg

  • 4 dl vetemjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 1,5 dl vatten, kallt

Pizza 1

  • 2 dl crème fraîche
  • 4 portabellosvampar, tunt skivade
  • 2 rödlökar, tunt skivad
  • 500 g mozzarella, urkramad och riven i bitar
  • 100 g rucolasallad
  • 2 citroner, juicen
  • olivolja

Gör så här

Pizzadeg

  1. Blanda alla torra ingredienser, tillsätt vatten och olja. Knåda till en jämn deg. Tips! Försök att sträcka och vika degen medan du knådar, på så vis sträcks glutenproteinet och botten blir mycket krispigare.
  2. Sätt ugnen på 250 grader, ha kvar ugnsplåten i ugnen, så att den blir varm.
  3. Kavla ut degarna på mjölat bakplåtspapper.

Topping

  1. Vispa crème fraichen så att den blir lite lätt rinnig, bre sedan ut den på pizzadegen. Strö över rödlöken, mozzarellan och portabellosvampen.
  2. Ta ut den varma plåten ur ugnen och dra bakplåtspappret med pizzan på plåten, grädda i ugn ca 8-10 min. Toppa sedan med rucola, lite citronjuice och olivolja.