Pizza cacio é pepe med vitlök och snabburrata

POPULÄRT
koket.se
Pizza cacio é pepe med vitlök och snabburrata
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Pizza cacio é pepe med vitlök och snabburrata

18 ingredienser

En hemgjord pizza med smaker från en klassisk italiensk pastarätt - cacio é pepe. Här görs en snabb variant på färdigköpt pizzabotten, smakrik topping och en len ostkräm.

logo
Catarina König KM2023

Se Catarina König laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 2 pizzabottnar, förgräddade
  • ca 2 dl crème fraîche
  • 2 klyftor vitlök, rivna (små vitlöksklyftor)
  • 125 g parmesanost, riven
  • 2 mozzarellaostar
  • 1 dl syrad grädde
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • olivolja

Pizzasallad på rödkål och svartkål

  • 300 g rödkål
  • 3 blad svartkål
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk ättiksprit 12 %
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk torkad oregano
  • svartpeppar, Nymalen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop crème fraiche med riven vitlök, salt och mycket svartpeppar.
  3. Bred ut krämen på pizzabottnarna, bred inte hela vägen ut utan lämna ågra centimeter kant fri från kräm. Toppa med riven parmesan och några droppar olivolja.
  4. Sätt in i ugnen och grädda ca 10-15 minuter.

Snabburrata

  1. Pulsa mozzarellan med syrad grädde lite hastigt i en mixer, till en grov kräm.

Pizzasallad på rödkål och svartkål

  1. Blanda samman ingredienserna till dressingen.
  2. Strimla rödkål och svartkål fint (ta inte med själken från svartkålen). Vänd ihop kål med dressingen och smaka av med svartpeppar.

Servering

  1. Ta ut pizzan från ugnen. Klicka på snabburratan och toppa med nymalen svartpeppar.
  2. Servera din cacio é pepe pizza med den syrliga pizzasalladen