Hemgjord pizza bianca toppad med karamelliserad rödlök, fetaost, salsiccia och pinjenötter. Serveras med en fräsch pizzasallad på rödkål, rödlök och granatäpple.
Blanda crème fraiche med kryddor och citronsaft i en skål. Kavla ut pizzadegen tunt på ett mjölat bakbord och stryk på ett lager med crème fraiche-röran.
Hetta upp en panna med smör. Strimla rödlöken och tillsätt i pannan. Stek löken tills att den är mjuk och karamelliserad.
Ta bort skinnet på salsiccian och bryt ner korven i bitar. Tillsätt den karamelliserade löken ovanpå pizzan, därefter korven och smulad fetaost.
Grädda i ugnen i ca 7 minuter på 250 grader. Ett tips är att använda en baksten för en krispig botten.
Toppa pizzan med pinjenötter och basilikablad efter gräddning.
Pizzasallad
Strimla rödkålen fint och lägg i en stor skål med kallt vatten. Skala och skiva rödlöken i 1 cm breda skivor och fördela löken så du får flera rundlar. Fyll en kastrull med vatten och koka upp löken i ca 30 sekunder, låt sedan rinna av.
Kärna ur kärnorna ur granatäpplet och lägg i en skål. Hetta upp en torr panna och rosta pinjenötterna tills de är gyllenbruna.
Dressing
Blanda upp allt till dressingen i en stor skål. Ta upp rödkålen och låt den rinna av på hushållspapper, tillsätt sedan rödlöken och granatäpplekärnorna. Rör om. Toppa med pinjenötter.