Pizza Morgonsoffan

Pizza Morgonsoffan
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Pizza Morgonsoffan

11 ingredienser

30 min

Sandra Mastio gästar Nyhetsmorgon och bjuder på olika sorters pizza. Den här versionen med apelsin, fikon och krutonger gör sig riktigt bra till helgen.
Receptet på Sandras pizzadeg finns här!

Ingredienser

portioner1 - 2
  • 1 pizzadeg
  • 1-1,5 dl crème fraîche, blandad med 10% vatten
  • 100 g Västerbottensost
  • 30 g grönkål
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 apelsin, filéad
  • 2 färska fikon, hackade
  • 0,5 dl krutonger
  • 0,5 dl färska örter

Gör så här

  1. Starta ugnen på högsta värme, ovan- och undervärme (använd inte varmluft då det torkar ut degen).
  2. Sätt in alla plåtar, galler och gjutjärnsattiraljer som du har för att hjälpa ugnen att hålla värmen. Se till att det finns en 10 cm hög springa i mitten av ugnen där du kan baka pizzan.
  3. Värm även plåten som du ska baka pizzan på.
  4. Baka ut degbollen till en pizza som är ca 30 cm i diameter, pressa ej kanterna. Baka gärna ut degen på ett bakplåtspapper så blir det enkelt att flytta över den till den heta plåten om du inte har en pizzaspade.
  5. Bred ut crème fraîche i ett jämnt lager över pizzadegen. Var noga så att det inte kommer sås på kanterna.
  6. Skär osten i mindre bitar och fördela den jämnt över pizzan.
  7. Skicka in pizzan i ugnen på en varm baksten om du har en. Om du inte har en baksten så ta ut den varma plåten från ugnen, stäng ugnsluckan, vänd plåten upp- och ner och dra över pizzan med hjälp av bakplåtspappret.
  8. Ansa grönkålen och krama den mjuk i balsamvinäger, olivolja och salt.
  9. Låt pizzan få rejält med färg på kanterna, rör inte den utan låt den bakas ifred.
  10. Ta ut pizzan när den har fått fin färg och osten har smält.
  11. Toppa pizzan med grönkålen, apelsin, fikon och krutonger.
  12. Pensla kanterna med olivolja och njut genast.