1 burk krossade tomater, av god kvalitet (à 400 g)
1 dl crème fraîche
4 msk vodka
150 g parmesanost
olivolja
ev confiterad vitlök
ev confiterad chili
färsk persilja
färsk basilika
parmesanost
salt
peppar
Gör så här
Pizzadeg
Blanda alla ingredienser i en degblandare. Kör på låg hastighet ca 10 minuter, jäs över natten i kylen.
Utbakning
Sätt ugnen på 275 grader.
Blanda tomatkross, crème fraiche och vodka i en bunke, smaka av med salt och peppar.
Riv parmesanosten fint.
Ta ut degen och forma bollarna till pizzor på mjölat underlag. Tryck ut dem försiktigt med fingrarna, kavla ej.
Bred ut tomatsåsen med vodka tunt över pizzabotten. Strö över parmesanost. Baka i ugnen tills den har fått fin färg och degen är krispig, de ska gräddas ganska hårt. Tiden beror lite på ugnen så håll koll.
Ta ut och pensla genast kanterna med lite olivolja.
Toppa med det du tycker om, vi toppade med confiterad vitlök, chili, lite örter och ytterligare parmesanost.