Pizzadeg, Sébastien Boudets recept

Pizzadeg Sébastien Boudets recept
Sébastien Boudet
Sébastien Boudet

Pizzadeg, Sébastien Boudets recept

4 ingredienser

En perfekt fluffig pizzadeg enligt Sébastien Boudets recept.

Ingredienser

  • 1 kg ölandsvetemjöl, stenmalet (finsiktat)
  • 8 dl vatten, ljummet
  • 28 g salt, oraffinerat
  • 2 g jäst (eller 50 g levain)

Gör så här

  1. Lös upp jästen i lite vatten och blanda sedan in allt utom hälften av mjölet i en stor bunke. Vispa ordentligt till en slät smet. Plocka bort vispen.
  2. Häll i resten av mjölet och blanda med handen eller en slickepott. Låt degen vila i 2 timmar.
  3. Ta ett blöt skrapkort och släpp kanterna mot mitten, så degen få styrka. Gör om detta varje 30-40 minuter under 3-4 timmar.
  4. Dela degen i 200 g bitar och forma de till bollar. Placera i en form med lite olivolja i botten. Täck degen med en blöt duk och låt jäsa i rumstemperatur. Beroende på hur varmt det är kommer jäsningen ta från 3 till 12 timmar.
  5. När degen har blivit dubbel så stor så placera dem in i kylen.
  6. Ta ut degen från kylen 2 timmar innan det blir dags att baka dina pizzor.