Pizzafritta

koket.se

Pizzafritta

Av: Marco Baudone

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

20 m + tid i kyl

Friterad pizza är riktigt läckert och något du lagar enkelt hemma. Här hittar du recept på tomatsofritto >>

Se Marco Baudone laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 8

Pizzabas

  • 15 g jäst
  • ca 3 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • ca 9 dl vetemjöl (starkt italienskt mjöl ”tipo 00”)
  • 2 msk olja

Topping

  • 1 salsicciakorv (gärna stekt i olja med salvia och vitlök)
  • 1 mozzarellaost, riven
  • 1 tsk tomatsofritto, se tips ovan

Gör så här

Pizzabas

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, salt och mjöl och arbeta degen i ca 10 minuter.
  2. Forma bullar som är ca 150 gram styck och låt jäsa, helst över natten i kylskåp, eller 10 timmar ute i rumstemperatur.

Topping

  1. Kavla ut varje degboll till 4 plattor och fyll mitten med korv, ost och tomatsofritto. Vik ihop som en ”ravioli” och tryck till så degen fäster i varandra.
  2. Fritera pizzan i 180 graders olja till krispig yta och gyllenbrun färg.