Pocherat ägg med sojamajonnäs

Pocherat ägg med sojamajonnäs
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Pocherat ägg med sojamajonnäs

11 ingredienser

30 m

Den här förrätten bjuder på pocherat ägg med sojamajonnäs, bräckt skinka och krasse. Ljuvliga smaker i en och samma rätt!

Ingredienser

portioner
  • 4 ägg
  • 2 msk ättiksprit 12 %
  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk soja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk gräslök

Servering

  • levainbröd
  • salladsblad
  • skinka (valfri sort)
  • krasse

Gör så här

  1. Knäck äggen i en skål med hälften av ättikan och låt stå i minst 10 minuter innan pochering.
  2. Blanda majonnäs med soja, dijonsenap och sambal oelek. Smaka av och tillsätt gräslök.
  3. Sjud upp saltat vatten med resten av ättikan. Gör en virvel i vattnet och häll i äggen. Låt sjuda i ungefär i 3 minuter innan servering.

Servering

  1. Rosta brödskivorna och toppa varje skiva med lite majonnäs och salladsblad.
  2. Halstra skinka och lägg den på salladen.
  3. Toppa med ett pocherat ägg, lite mer majonnäs och krasse eller blommor.