Pommesplåt med burgarsås

koket.se
Pommesplåt med burgarsås
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Pommesplåt med burgarsås

13 ingredienser

30 min

Dirty fries med inspiration från en känd hamburgare. Medan pommesen tillagas i ugnen gör du en oslagbart god dressing, skivar krispiga grönsaker och de sista minuterna i ugnen får lite god ost smälta på pommesen.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 1 förp pommes frites (à 850 g)
  • 100 g cheddarost
  • 4 skivor hamburgerost
  • 0,5 isbergssallad
  • 1 silverlök
  • 4 saltgurkor
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk gul senap (amerikansk stil)
  • 2 tsk ketchup
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk lökpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 210 grader, över- och undervärme.
  2. Fördela pommes på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen 20-25 minuter.
  3. Skala och finhacka löken. Finhacka saltgurkan. Lägg undan hälften av löken och saltgurkan till att strö över vid servering.
  4. Blanda ihop majonnäs, finhackad lök och saltgurka, senap, ketchup, vinäger, soja, vitlökspulver och lökpulver till en dressing. Smak av.
  5. Strimla isbergssallad tunt. Riv cheddarosten.
  6. Ta upp pommes ur ugnen. Fördela riven cheddar och hamburgerost bruten i bitar över pommesen. Ställ in plåten i ugnen igen och låt stå tills osten smälter, passa noga då det går fort.
  7. Ta ut och toppa med isbergssallad, hackad lök och gurka. Ringla över dressingen!
  8. Ställ fram på bordet och njut!