Poppat nakenkorn

Poppat nakenkorn
Foto: TV4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Poppat nakenkorn

4 ingredienser

Ät dem som snacks eller strö dem över sallader, gröt eller yoghurt.

Ingredienser

  • nakenkorn, nyskördat
  • vatten
  • salt
  • 2,5 dl rapsolja

Gör så här

  1. Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Tillsätt salt.
  2. Koka det nyskördade nakenkornet tills det mjuknat men har lite tuggmotstånd, ca 30 minuter
  3. Stäng av kastrullen och häll kornet i en sil för att rinna av.
  4. Torka kornet i en tork/olla eller i ugnen på 40-50 grader i 3-4 timmar.
  5. Förvara det torkade kornet i glasburkar och ta fram när du vill poppa.

Fritering/Poppning

  1. Hetta upp 2,5 dl rapsolja i en kastrull
  2. Provpoppa några korn, när det börjar fräsa och kornet snabbt flyter upp till ytan
  3. är det tillräckligt varmt.
  4. Häll i en näve i taget i den heta oljan och låt koka tills de flyter upp till ytan.
  5. Ta upp kornen med hålslev och lägg på hushållspapper så att de får rinna av. Fortsätt tills du har tillräckligt med poppade korn. Salta lite på kornen om du vill.