Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Tillsätt salt.
Koka det nyskördade nakenkornet tills det mjuknat men har lite tuggmotstånd, ca 30 minuter
Stäng av kastrullen och häll kornet i en sil för att rinna av.
Torka kornet i en tork/olla eller i ugnen på 40-50 grader i 3-4 timmar.
Förvara det torkade kornet i glasburkar och ta fram när du vill poppa.
Fritering/Poppning
Hetta upp 2,5 dl rapsolja i en kastrull
Provpoppa några korn, när det börjar fräsa och kornet snabbt flyter upp till ytan
är det tillräckligt varmt.
Häll i en näve i taget i den heta oljan och låt koka tills de flyter upp till ytan.
Ta upp kornen med hålslev och lägg på hushållspapper så att de får rinna av. Fortsätt tills du har tillräckligt med poppade korn. Salta lite på kornen om du vill.