Portabelloburgare med blåmögelost, endiver och grillat päron

POPULÄRT
Portabelloburgare med blåmögelost, endiver och grillat päron
Foto: Siri Barje
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Portabelloburgare med blåmögelost, endiver och grillat päron

14 ingredienser

Kombinationen blåmögelost och endiver är typ det bästa jag vet. Att lägga det mellan två bröd proppa i portabellosvamp och grillat päron blir i min hjärna som typ den bästa ost-bricks-hamburgaren i mannaminne. Prova! Den känns nästan lite lyxig. Servera med grillad sparris om det är säsong! /Siri

Glutenfritt: Byt till glutenfritt bröd

Missa inte Siris fina blogg hos oss, klicka på hennes profilbild för att hitta dit!

Ingredienser

portioner
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 portabellosvampar
  • 2 msk rapsolja
  • 3 msk smör
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,33 kruka gräslök
  • 140 g blåmögelost, typ Kvibille
  • 2 dl crème fraîche
  • droppe citron, saft
  • salt
  • peppar
  • 1-2 endiver
  • 1 päron
  • 70 g mâchesallad

Gör så här

  1. Mixa blåmögelost, crème fraiche och citronsaft till en slät kräm Låt stå i kylen i minst 15 minuter.
  2. Mosa ihop smör med vitlök, salt och peppar. Hacka gräslöken och blanda i den.
  3. Skär foten av endiverna och dela dem i enskilda blad. Skiva päronet i fyra stycken 1 cm tjocka skivor.
  4. Ta bort foten på portobellosvampen. Stek eller grilla dem med botten nedåt tills de är gyllenbruna, du behöver inte trycka på dem, de kommer sjunka ihop av värmen! Låt steka eller grilla tills de börjar bli mjuka.
  5. Vänd på dem, bred på vitlökssmöret jämnt över alla svampar och stek eller grilla lika länge på andra sidan. Grilla päronet randigt på båda sidor.
  6. Värm bröden och bred på lite blåmögelostkräm på botten. Toppa med machêsallad, endivblad, portobellosvampen, päron och lite er blåmögelostkräm.