Portabelloburgare med mozzarella och tryffelmajonnäs

Portabelloburgare med mozzarella och tryffelmajonnäs
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Portabelloburgare med mozzarella och tryffelmajonnäs

16 ingredienser

30 m

Lyxig vegetarisk hamburgare med portabellosvamp, buffelmozzarella, hemgjord tryffelmajonnäs och rödkål.

Ingredienser

portioner burgare

Portabelloburgare

  • 4 portabellosvampar
  • 1-2 förp buffelmozzarella
  • 0,25 rödkål, riven
  • några nävar babyspenat
  • olivolja
  • rostade kumminfrön
  • chiliflakes
  • flingsalt
  • rökt paprikapulver
  • 4 brioche hamburgerbröd

tryffelmajonnäs

  • 2 äggulor
  • ca 1,5-2 dl neutral olja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 6-8 droppar tryffelolja
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med majonnäsen. Lägg äggulorna i en bunke tillsammans med rödvinsvinäger och salt och vispa ihop. Tillsätt oljan droppvis medan du vispar. När majonnäsen har gått ihop, tillsätt tryffeloljan och salta och peppra efter smak.
  2. Pensla portabellosvamparna med olivolja och krydda med salt och peppar. Stek dem på båda sidor, ca 5 minuter på varje sida.
  3. Pensla bröden med olivolja och stek dem i grillpanna så att de får fin färg.
  4. Montera ihop varje burgare genom att bre på tryffelmajonnäsen på bröden (under och överdel) och gör en bädd av babyspenat och riven rödkål. Strö över kumminfrön. Lägg på svampen och mozzarella och strö över rökt paprikapulver, flingsalt och chiliflakes. På med locket.