Potatis- och rucolasoppa

Malin Söderström

Potatis- och rucolasoppa

12 ingredienser

30 m + tid i kyl

Den här enkla soppan är riktigt fräsch och passar perfekt i sommar, både till lunch, som förrätt eller lättare middag.

Ingredienser

portioner
  • 3 msk olivolja
  • 400 g mjölig potatis, skalad
  • ca 2-4 cm purjolök
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar (från kvarn)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 100 g rucolasallad
  • 100 g bacon
  • gräslök (att toppa med)
  • rucolasallad (att toppa med)

Gör så här

  1. Hetta upp olivolja i en stor gryta och fräs potatis och purjolök utan att det tar färg.
  2. Häll i grönsaksbuljong, smaka av med salt och peppar och låt sjuda under lock i 20 minuter.
  3. Häll i grädden och mjölken och låt allt koka upp.
  4. Mixa ner rucolasallad i soppan med en stavmixer, vill du ha den extra slät kan du passera den genom en sil. Smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt i minst 3 timmar.
  5. Knaperstek bacon, låt rinna av och bryt i bitar.
  6. Häll upp soppan i tallrikar, toppa med gräslök, rucola och bacon. Servera genast.